Mitt Öga förlags logotyp är texten skissad i orange  
 
M i t t   Ö g a   F ö r l a g

Startsidan
 
Böcker & CD
En bra dag att dö på
Mitt öga - Återkomsten - ny bok
Gud är en burk Coca-Cola

Dansande Fågelskrämma
Mitt Öga
En pappas dagbok
Radiosatiren Aqua Veritas
 
Beställ
 
Författare
Pelle Lindblom
 
Förlaget
Kontakta oss
Pressinformation
Bokandlarinformation
 

En bra dag att dö på - ljudbok

Releasedatum: 6 okt 2014
Författare:
Pelle Lindblom
Inläsning: Föfattaren
Musik:
Pelle Lindblom
Utgiven år:
2014
Speltid: Ca 1 tim och 50 min
Pris: 200 kr
ISBN-nummer: 978-91-981439-0-4
Bandtyp:
2 cd eller som mp3 (1 cd)
Pris: 200 kr"I torparprogrammen på tv tar det två minuter att lägga om ett tak, och sex minuter att renovera en helt förfallen gård. Det är lögn alltihop! Men skit i det.
För nu smattrar det på vedbodstaket."
Författaren och journalisten Pelle Lindblom gör en klart underhållande och stundtals riktigt humoristiskt exposé över det sanna torparlivet. Utan barfotaernst, som han uttrycker det. Förutom humorn finns här också ett befriande existentiellt djup, som alltid i hans texter.


Pelle Lindblom är journalist och författare som tidigare kommit ut med tvåromaner, samt ett flertal andra skrifter. "Om det finns något som kan kallas humoristiskt allvar, något slags gladallvar, så finns det i hans rader." Såskrev en recensent i en hyllning till hans krönikesamling Mitt öga - återkomsten. Det stämmer förmodligen även pådenna, En bra dag att dö på.


Beställ den »
Läs aktuell pressinfo »
Nu är den här:
Mitt öga - återkomsten

Pelle Lindblom kan vara fyndigt smårolig och driva på sina korta berättelser på ett traditionellt kåserande sätt. ... Att vara allmänt rolig är en sak, att verkligen beröra en helt annan. Pelle Lindblom kan med några korta meningar fylla mitt sinne med stor smärta, den där smärtan som alla av oss som förlorat någon anhörig kan känna igen. Eller kärlekens märkliga krafter som spelar spel med oss, allt det kan och vågar han skriva personligt om.
   
Respekt, som de säger ute på gatan.

Lars Hedström NK

 

Beställ här »        Läs mer om boken »        Läs hela NK:s recension »

Bäst blir det när han ger sig in på allvarliga ämnen, som medicinsk forskning eller sjukvård. När hans öga granskar läkarnas felbehandlingar eller överutskrivning av lyckopiller hettar det stundom till och blir riktigt intressant.

Tidningen Journalisten

Bokens styrka hänger mycket ihop med att Lindblom inte bara riktar sin tämligen vassa humor mot olika företeelser i samhället, utan även mot sig själv... Nästan lika ofta som man nickar igenkännande eller fnissar elakt, blir man upprörd över de åsikter han för fram.

Kent Hägglund BTJ

PRISSÄNKT NU - boken kostar 140 kr inkl moms och frakt.

Nu är den här - krönikesamlingen
Mitt öga - Återkomsten av Pelle Lindblom.
 Flera av krönikorna i boken har väckt uppståndelse och också startat flera debatter, bland annat om sjukvården. Här är tonen mer spetsfundig jämfört med den förra krönikesamlingen som kom ut 2000.Fler böcker på förlaget
Mitt öga Förlag har börjat sälja böcker av andra författare än förlagets egna. Det handlar om titlar och böcker som vi tycker är speciellt lovvärda. Två författare gör entré. Bengt Pohjanen och Karl-Erik Edris.


Beställ böcker »                     Läs mer »Gud är en burk Coca Cola

Nu som ljudbok!

Beställ här »


"En pappas dagbok"

"Sällan har en pappa avslöjat så mycket, så kärleksfullt, så vederhätigt, med en så stor portion humor, glimten i ögat och ofta med uppfriskande distans till sig själv. Ingen sentimental sörja här inte."
Torbjörn Nilsson, Btj


Roman av Pelle Lindblom

Gud är en burk Coca-Cola  

Läs mer om boken »
Beställ den »

"De gnistrande monologer Leonard håller under den rättspsykiatriska undersöknin-
gen är fullkomligt lysande i sina kloka, absurda och halsbrytande kullerbyttor."

Bo Stenqvist,
Bibliotekstjänst


"Han formulerar sig gärna rappt och utmanande. Pelle Lindblom har skrivit en ambitiöst anlagd roman som bör ge honom råg i ryggen..."
Sten Jacobsson,
 NSD & Skånska Dagbladet


"Det är en bok mättad av nyskapande språk, och frågeställningar om hur man egentligen mäter verklighet, tid, vansinne och friskhet."
Randi Gitz, SVT


"Vad händer i människans inre när sam-
tiden exploaterat henne så till den grad att det inte finns något som är heligt. När tidsandan präglar människan så att en Coca-Cola närmast har större betydelse än Gud."
Eva Gidlund
Örnsköldsviks Allehanda 
       
             Mitt Öga Förlag   info@mittogaforlag.se   070 - 692 93 37