Kaos i sagoskogen

   Kontakta Jokerteatern  Tidigare produktioner:

   Coyote ugly

   Tant blomma

  Fången på fyren

   Vi betalar inte...

  Mer om Jokerteatern

   Övriga länkar

  Tillbaka till första sidan


 


 

-- Jokerteatern --


Från uppsättningen av Coyote ugly Jo, vi är en liten kärntrupp som arbetar intensivt när vi ska sätta upp pjäser. Regissören river biljetter.Skådespelarna städar och scenografen fixar fikat. En verklighet långt bortom institutionsteatrarnas, både vad gäller arbetsmetoder och resurser. En normalbudget för en pjäs som "Tant Blomma" landar på blyga femtio tusen kronor.
    Vi är fria, men fattiga.
    Trots dessa knappa resurser får vi lovord av recensenterna och lockar en entusiastisk publik till föreställningarna. Vår styrka ligger troligen i det sanna engagemanget och att vi bara sätter upp pjäser som vi verkligen brinner för. De knappa resurserna kan ibland bli till vår fördel. En enklel, men genial scenografilösning kan många gånger bli bättre än stora byggprojekt. För ambitiösa scenografier kan förta spänningen och publikens möjlighet att fantisera själv.

    Föreningen Jokerteatern har ända sedan starten också haft en ganska stor amatörverksamhet med flera ungdoms- och vuxengrupper som kontinuerligt övar teater.
Resultatet av detta arbete har bland annat kunna beskådas då Jokertatern spelade "Vi betalar inte" av Dario Fo på Lillan i Luleå.